Jong Volwassenen

Aanmelding: Je kan je via de mail of telefonisch aanmelden. Na de aanmelding neem ik contact met je op om te bekijken of je bij mij aan het juiste adres bent en zal ik je informeren over de vervolgstappen.Je hebt een verwijsbrief nodig van je huisarts voor de aanmelding.

Ik vind het belangrijk om zo snel mogelijk na de aanmelding een eerste afspraak te plannen en de behandeling te starten. Om die reden hanteer ik geen wachtlijst. Mocht ik niet op korte termijn kunnen starten dan zal ik je terug verwijzen naar je huisarts maar ik denk ook graag met je mee welke mogelijkheden er wel zijn.

Intakegesprek: Tijdens de intake zal ik met jou samen een beeld proberen te vormen van wat er speelt en hoe ik je het beste kan helpen. Tevens is het ook een kennismaking om te zien of je het gevoel hebt dat je bij mij op de goede plek bent. En vice versa. 

Tijdens het intakegesprek vind ik het belangrijk, om samen met jou te gaan begrijpen wat de betekenis en oorzaak is van de klachten en in welke context ze zijn ontstaan en voortbestaan. Hiervoor zijn soms aanvullende gesprekken nodig. Tevens vind ik het heel belangrijk om naast de klachten de hulpvraag helder te krijgen zodat heldere doelen gesteld kunnen worden voor de behandeling. Hierdoor kan ik zo goed mogelijk aansluiten bij je behoeften en wensen.

Zoals boven beschreven zal ik afhankelijk van de klachten een behandelplan met je opstellen, waarin de diagnose, de behandeldoelen en de behandelmethode staat beschreven. Ook de behandelfrequentie zal dan met je worden besproken en de verwachte duur. Als je hiermee akkoord bent, start de behandeling. Ik evalueer regelmatig de behandeling, samen met jou. Het behandelplan kan dan zo nodig worden bijgesteld. 

Omdat je onderdeel bent van een systeem (het gezin) waar de klachten zich voor kunnen doen, zal met je worden besproken wie betrokken worden bij de behandeling. Naast de individuele behandeling kunnen je ouders betrokken worden middels ABFT, ouderschematherapie of systeemgesprekken.

Mocht het nodig zijn om een collega te betrekken bij de behandeling dan zal ik dit met u bespreken. Dit zal worden opgenomen in het behandelplan.

ROM vragenlijsten: Ik ben verplicht de behandeling te monitoren met behulp van de zogeheten ROM meting. Hiervoor moet ik u vragen om aan het begin en aan het einde van de behandeling vragenlijsten in te vullen via een beveiligd digitaal systeem; Embloom.

Behandelmethode: Naast de meer reguliere psychologische behandelingen ben ik opgeleid als psychotherapeut. Psychotherapie is een behandelmethode die wordt toegepast bij psychische klachten die je in je normale functioneren belemmeren. Ik help je bewust te worden van gevoelens, gedachten, behoeftes en verlangens. Door hierbij stil te staan kan er inzicht ontstaan in de betekenis van klachten, pijnlijke gebeurtenissen verwerkt worden of kan je er achter komen hoe lastige situaties of gevoelens anders aangepakt kunnen worden. Het doel van de gesprekken is dat de klachten verminderen en er weer beweging komt in je ontwikkeling.

Hierbij gebruik ik de volgende behandeltechnieken; ABFT, MBT, schematherapie, EMDR, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfullness, lichaamsgericht interventies danwel meer inzichtgevende therapie.

Afhankelijk van de klacht en hulpvraag zal ik met jou kijken welke behandelmethode(s) het beste aansluiten bij jou.

Welke klachten behandel ik niet?  Ik behandel geen acute suïcidaliteit, psychose en verslaving aan middelen.