Wie ben ik?

Ik ben Isabelle Larsson en ik ben Klinisch psycholoog en psychotherapeut en werk met veel plezier met kinderen, adolescenten, jong- volwassenen en hun ouders/verzorgers.

In de behandeling met de kinderen/jongeren vind ik het heel belangrijk om te onderzoeken met wie zij hun zorgen kunnen delen. En met ouders/verzorgers onderzoek ik op welke manier zij hun kind kunnen ondersteunen zodat zij/hij zich begrepen en gehoord voelt. Hierdoor worden de banden tussen familieleden sterker en krijgt stress minder kans om een overwicht te krijgen op de jongere. “Het gezin is het medicijn dat kinderen en jongeren nodig hebben om weer beter te worden” (ABFT).

Ik ben gecertificeerd Attachment Based Family Therapy (ABFT) therapeut. ABFT is gebaseerd op inzichten uit gehechtheid theorie en is emotie-gericht. Vanuit de ABFT wordt aangenomen dat jongeren oa depressieve klachten kunnen ontwikkelen als er veel stress is, in hun leven (op school, met vrienden en/of thuis), waarbij zij de neiging hebben om zich uit contact terug te trekken en hun problemen “alleen” op te lossen of middels destructieve copingstrategieën het hoofd proberen te bieden. Vanuit de ABFT wordt gewerkt met de jongere en zijn/haar gezin om de jongere te helpen hun problemen te delen met hun ouders/verzorgers. Door de verbinding te herstellen tussen de jongere en ouders/verzorgers leren zij dat zij er niet alleen voorstaan en dat vertrouwensbreuken, die mogelijk ontstaan zijn hersteld kunnen worden. Vanuit verbinding kan de ontwikkeling naar autonomie op een gezonde manier worden voortgezet en het zelfvertrouwen bij de jongere zal groeien

Extra informatie over ABFT: https://www.youtube.com/watch?v=4m9Tbb5-wT8

Samen met mijn collega’s kan ik bovenstaande aanvullen met meer non-verbale technieken vanuit de Psychomotore gezinstherapie (PMGT) om patronen in een gezin te onderzoeken en of te werken aan voor het gezin belangrijke thema’s, middels beweging.

Ik werk volgens de GGZ richtlijnen, maar altijd vanuit een systemisch perspectief. Ik probeer in de behandeling zoveel mogelijk gebruik te maken van flexibiliteit en de altijd aanwezige positieve eigenschappen en krachten van de cliënt en het gezin.

Soms blijkt de zorg bij mij in de praktijk alleen onvoldoende en is een samenwerking met CentrumJeugd en Gezin (CJG) of andere disciplines nodig/wenselijk. Hierin probeer ik mee te denken om de zorg integraal vorm te geven samen met de client en ouders. In sommige gevallen is de problematiek te complex voor in een vrijgevestigde praktijk en zal door/terug verwijzing nodig zijn.

Achtergrond: In 1998 behaalde ik mijn doctoraal examen in de ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2005 heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorg psycholoog (GZ) afgerond en in 2009 de specialisatie tot Klinisch psycholoog (KP) voltooid. En ben ik opgeleid als psychotherapeut. In de afgelopen jaren heb ik gewerkt in de kinder- en jeugd GGZ en in de volwassen GGZ. In 2017 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik heb in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan in het behandelen van sociaal-emotionele problematiek zoals stemmingsklachten, angst, trauma, hechting problematiek, zelfbeeld en een verstoorde identiteits- en/of persoonlijkheidsontwikkeling en emotieregulatie problematiek. In de behandeling gebruik ik verschillende psychotherapeutische behandeltechnieken: ABFT, schematherapie/ouderschematherapie, EMDR (european practitioner), MBT, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte technieken, mindfullness, lichaamsgerichte technieken, Emotion Focused Family Therapy en ook meer inzichtgevende technieken).

Ik ben getrouwd en woon in Haarlem en ben trotse moeder van drie dochters.

 
 
 
Praktijk-Larsson-groen.png